Duurzaam filmbedrijf

We houden graag rekening met het milieu en met onze medemens. Privé doen we al van alles met afvalscheiding, duurzaam gebruik van energie en bewust gebruik van vervoersmiddelen.
Als bedrijf zijn we dat pad ook ingeslagen. We kunnen nog niet alles duurzaam doen, maar stap voor stap komen we steeds verder!

Waar zijn we allemaal mee bezig?

Het nieuwe werken

Het 'nieuwe' werken is bij ons al lang ingevoerd.
Veel overleg doen we via Skype en delen bestanden, incl. montages via internet, dit bespaart een hoop 'kilometers'

Ook werken we in flexibele teams met echte specialisten. Die specialisten hebben dezelfde instelling als wij: De klant staat voorop!
Wanneer we net even dat beetje extra uit de kast moeten trekken, dan doen we dat graag. We willen resultaat voor onze klanten.

Zonder resultaat is alle inspanning rondom een videoproductie zonde van ieders tijd en energie. Daarom maken we niet zomaar een film, zonder een goed plan wat ermee te doen. We denken graag mee over de inzet en hoe het gewenste resultaat daadwerkelijk bereikt kan worden. Hier hebben we inmiddels ruime ervaring in, bij zowel grote als kleine bedrijven.

Bedrijven rondom duurzaamheid

We maken graag films voor bedrijven of instellingen die met duurzaamheid bezig zijn. Zoals de Medinge Group (Een wereldwijde organisatie rondom duurzame bedrijfsvoering en marketing) ze hebben o.a. het boek: Brands with a Conscience uitgegeven. Maar we filmen ook lokaal voor de duurzame initiatieven, zoals voor de Gemeente IJsselstein en haar Groenlicht Trofee. Terberg Verenigde bedrijven die veel doen in het bouwen van duurzame installaties in gebouwen of het verduurzamen van gebouwen.
Duurzaam-gebouw-film

Apparatuur en energie

Onze apparatuur is energiezuinig. We werken al lange tijd met energiezuinige lampen, zowel in kantoor als tijdens een videoproductie. Wanneer ze versleten zijn kijken we altijd of er nog energiezuiniger alternatieven zijn. We monteren op Laptops en computers die t.o.v. desktop computers relatief energiezuinig zijn. Onze apparatuurkoffers zijn van gerecycled kunststof, heel stevig en alle onderdelen van deze koffers zijn los te bestellen, zodat ze lang meegaan. Ook gebruiken we veel 'vintage' lenzen. Dit zijn toplenzen uit de vorige eeuw die nog altijd een prachtig beeld geven. Dit doen we niet alleen uit duurzaam oogpunt maar ook omdat ze heel goed zijn. Zo geven we een deel van onze apparatuur een nieuw leven.

Fairtrade, UTC en biologisch

Onze koffie, thee, printerpapier, toiletpapier hebben allemaal een duurzaamheidskeurmerk. De melk in onze koffie is biologisch en heel lekker!-)
  • fairtrade-logo-videobedrijf
  • utz-certified-logo-videobedrijf
  • rainforest-alliance-certified-videobedrijf
  • biopluslogo-videobedrijf

Afvalscheiding

Plastic, papier, blik, GFT, afval, we verzamelen het gescheiden in.

MVO en investeren in locale projecten

We participeren in locale projecten op gebied van kunst en cultuur en duurzaamheid. Zoals het filmen van de trailers van Museum IJsselstein. Doen af en toe hand- en spandiensten voor de locale speeltuinvereniging, de Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst, het IJsselFEstein en zijn direct betrokken bij de duurzaamheidsinitiatieven in IJsselstein. Zoals de duurzaamheidskring en doen we mee aan de landelijke Milieubarometer. En al jaren actief betrokken bij Klimaatneutraal IJsselstein. Zo zijn er nog meer activiteiten.

We streven naar een langdurige relatie met onze samenwerkingspartners en de bedrijven waarvoor we werken. Bedrijven die met ons werken komen doorgaans terug voor nieuwe opdrachten omdat we het persoonlijk contact belangrijk vinden en gaan voor het resultaat voor onze klanten.