Animatie laten maken voor je bedrijf?

Je wilt een animatiefilm voor je bedrijf laten maken. De kracht van animatie is dat je complexe zaken op een eenvoudige manier inzichtelijk kunt maken. Er zijn vele stijlen en animatievormen. Hieronder staan een aantal van de door ons geleverde animatiesvormen en stijlen toegelicht. Bekijk ook onze animatie trailer hierboven.

Animatie laten maken?

Animatie als marketing instrument

Hoe zet je animatie in voor marketing doeleinden? De inhoud en vorm is hierin belangrijk. Minstens zo belangrijk is dat een animatiefilm je potentiele klanten en z'n doel bereikt.
Zonder een goed plan hiervoor gaat een animatie alleen zijn doel niet bereiken. Wij maken daarom, naast een script en storyboard, voordat we gaan animeren, gezamenlijk een slim communicatie- en distributieplan.

Typen animatievideo’s die we kunnen leveren

• Motion graphics

Motion graphics laten maken
Visuele ondersteuning wanneer een persoon in beeld iets uitlegt. Dit kunnen iconen zijn, maar ook kleine animaties of kernwoorden die je wilt benadrukken in een verhaal. Zoals de agenda hierboven wanneer het gaat over een planning.

• Videoscribing of whiteboard video

Videoscribing laten maken
Een hand in beeld die door te tekenen een (complex) verhaal ondersteund en visualiseert. Ook wel Whiteboard video of Handdrawing video genoemd. Populair geworden als ondersteuning van de vroege TED talks. Nog steeds een krachtige vorm van video.

Voor voorbeelden van videoscribing zie onze showreel

• Foto animatie

Stacks Image 46406
Op dit moment een populaire animatievorm. Door in een foto personen en objecten ‘los te snijden” kun je mooie bewegingen en dynamiek maken met een van zichzelf platte foto. Het voorbeeld hierboven komt uit een commercial voor een Belgische Munt.

• Stop motion animatie

Door veel foto’s te maken van een statische situatie en telkens een klein onderdeel te veranderen kun je een animatie maken wanneer je de foto’s snel achter elkaar afspeelt. Zo zijn ook vele kleipoppetjes-animaties voor televisie gemaakt, zoals bijvoorbeeld: Pingu

• Typografische animatie

Het animeren van text op een visueel aantrekkelijke manier.

• Explainer video’s en animaties

Deze worden doorgaans ingezet om in een korte tijd iets uit te leggen.

• Technische animatie

Technische animatie laten maken
De werking van machines of technische processen weergeven in animaties is een vak apart. Als videohandleiding van uw apparaten kan het ook goed werken. Bekijk de animatietrailer hierboven met voorbeelden hiervan.

• Greenscreen animatie

Een persoon of meerdere personen geplaatst voor een groene wand, die dan later vervangen wordt door een animatie op die achtergrond om het verhaal kracht bij te zetten.

• Combinatie van animatie en gefilmde beelden

Combinatie van 3D animatie en video
Echte mensen met geanimeerde karakters in beeld brengen. Bijv. om je ideale klant te laten zien, dit kan met behulp van een geanimeerd karakter heel krachtig werken.

Binnen al deze animatie categorien kun je onderscheiden

• 2D animatie, het woord zegt het al: 2 dimensies; alle objecten in de animatie zijn platte objecten.
• 3D animatie: hierbij hebben objecten zelf ook diepte. (zie voor voorbeelden film hierboven)
2D of 3D animatie laten maken

Soorten animaties

Er zijn heel veel soorten en stijlen binnen het animatievak. De definitie van animatie geeft al aan dat het heel breed kan zijn wat je hieronder kan verstaan:

“Animatie is het nabootsen van het verloop van een proces in de tijd middels bewegende beelden.” bron: encyclo
Wanneer je meer wilt weten over de prijzen neem dan contact op, we staan je graag te woord en gaan je niet spam-men

Wij maken een passende animatie in 2D of 3D. Of dat nu voor een bedrijfsfilm is, een corporate film, productdemonstratie, servicefilm, promotiefilm of een andere uiting is. We kunnen veel stijlen leveren en werken samen met de beste animatoren.

Neem contact op voor meer informatie of vraag een prijsopgave aan!