Inderdaad! Met behulp van Google AdWords kun je een video kiezen die je wilt vertonen vòòr een video van iemand anders die hier toestemming voor heeft gegeven. Voor deze advertenties krijgt die video-eigenaar dan ook een deel van de inkomsten. Als adverteerder betaal je doorgaans wanneer een kijker je advertentie niet 'skip-t' en dus in z'n volledige lengte speelt.
Deze vorm van adverteren wordt 'in-stream' adverteren genoemd. In de volksmond: Pre-roll.

Wanneer je voor een 'skippable ad" kiest, dan moet de kijker er in ieder geval 5 seconden naar kijken, dan pas kunnen ze op "Advertentie overslaan" klikken. Je kunt er ook voor kiezen dat de een kijker hele advertentievideo uit moet kijken voordat de video verschijnt waar de kijker op heeft geklikt.

Door gebruik te maken van targeting kun je de doelgroep van je preroll koppelen aan video's die een directe of indirecte relatie hebben met het product of de dienst die je aanbiedt. Dit verhoogt je je succes aanmerkelijk.

Op welke gebieden kun je target-ten binnen YouTube video ads?

Locatie
Taal
Demografie (leeftijd en geslacht)
Onderwerpen
Interesses

De laatste 2 zijn de belangrijkste. De rest is het nog fijner afstemmen op je doelgroep.

Wanneer een preroll 5 tot 10 seconden duurt, zou ik hem uitkijken. Wanneer ik zie dat deze langer is en ik kan hem niet wegdrukken, dan ga ik 'even' iets anders doen. Mail checken, whatsapp berichten lezen, o.i.d…. Daar gaat de aandacht voor je dure pre-roll :-)


Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter! of mail ons!