Wat is de belangrijkste functie van een Pre roll?
Het vergroten van je merkbekendheid of branding is in mijn ogen de meest geschikte toepassing van een pre-roll. Het doorklikken naar een website een goede tweede.

Wanneer was de laatste keer dat je een pre roll hebt uitgekeken?
Precies! Ze zijn eigenlijk altijd irritant. Hoe kun je nu toch op een goede manier je pre roll inzetten?

4 tips voor het maken van een goede pre-roll

1 • Hou het kort!
Nog korter dan 30 seconden? Als het kan, JA! Wanneer het vergroten van je merkbekendheid het belangrijkste is, dan is het het allerbelangrijkst dat mensen je product en merknaam/logo de eerste 5 seconden in beeld zien. Voorbeeld:

 

2 • Targeting!
Hoe meer je pre-roll aansluit bij de inhoud van de video die de kijker echt wil zien, hoe beter. Tweede beste alternatief is aansluiten bij de interesse van je doelgroep. Nog beter: allebei!
Burger King speelde met dit gegeven. Hieronder uitgelegd hoe ze dat deden.3 • Wees creatief, verras je kijker of speel met z'n emoties.
De voorbeelden hieronder spreken voor zich.
4. Kies voor een 'skippable ad' (tenzij je bergen advertentiebudget hebt.)
Wanneer een preroll over-te-slaan is, blijf ik kijken tot ik weg kan klikken of ik wordt gepakt door de video en blijf ook kijken. Wanneer ik zie dat  ik hem niet kan wegdrukken, dan ga ik 'even' iets anders doen: Mail checken, Whatsapp berichten lezen, o.i.d. en daar gaat de aandacht voor je 'dure' pre-roll.

Succes met de inzet van je pre roll!

Disclaimer !-)
Dit artikel heeft geen wetenschappelijke basis en is niet getoetst aan de praktijk. Het is puur common sen​se en eigen ervaring.

Laat hieronder een reactie achter wanneer je iets wilt toevoegen of laten weten.