Digitaal is er van alles mogelijk. Zo zijn de meetings via Teams, Skype en Zoom volledig ingeburgerd. Deze vormen gaan goed voor bestaande contacten maar zijn minder prettig en makkelijk voor het maken van nieuwe contacten.

Voor het maken van nieuwe contacten blijft één ding hetzelfde. Je hebt maar één keer de kans om je op een goede manier te introduceren. Wij geven hieronder een aantal manieren van contacten leggen waarbij je een goede eerste indruk kunt maken.

DE NIEUWE BROCHURE (link tussen offline- en online-wereld)
Eigenlijk komen we de brochure niet vaak meer tegen. Onze digitale wereld heeft dit fenomeen overspoeld. De digitale communicatie is vluchtig en moet bewust opgeslagen of opgezocht worden.Met een brochure is dat anders. Dat is iets fysieks. Een mooie brochure wordt niet snel weggegooid. Wanneer in de brochure de link gemaakt wordt met een online omgeving ontstaat er een hybride communicatie vorm.

Met een goede brochure prikkel je de lezer: 'Whauw dat ziet er goed uit'. En nodig je de lezer uit om zich verder in de materie te verdiepen. Deze verdiepingsslag vindt plaats in een online omgeving waar je kunt uitpakken met film en interactiviteit.
DE VIDEOBROCHURE
De videobrochure of videokaart bestaat al weer een tijd. Een videokaart is een briefkaart waarin een beeldscherm is verwerkt die een video kan vertonen. Door de jaren heen zijn deze schermen verder ontwikkeld en bestaan ook als touchscreen (aanraakgevoelig).

De videokaart wordt niet zomaar weg gegooid. Mooi vormgegeven, is dit echt een hebbeding, wat vaak van hand tot hand gaat. Zeker voor grotere potentiële opdrachten kan dit een zinvolle investering zijn en een goede binnenkomer.
LIVESTREAM PRESENTATIE
Iedereen kent inmiddels de mogelijkheden van Teams, Skype en Zoom of vergelijkbare platformen. Waanzinnig mooie mogelijkheden en zeer efficiënt. Vaak wel met een beperkte kwaliteit van beeld en geluid. Ook is het lastiger om een mooi geregisseerde presentatie met meerdere mensen voor elkaar te krijgen. Voor wie een stap verder wilt gaan in uitstraling en kwaliteit bestaat de mogelijkheid om een compleet TV programma via een livestream te realiseren.

Denk hierbij aan een praatprogramma over diverse onderwerpen voor een specifiek publiek (vergelijkbaar met een programma zoals Jinek of Op1). Maar ook ter introductie van een nieuw product/dienst in de markt waarbij meerdere mensen hun verhaal doen. Alles met een zeer hoge beeld- en geluidskwaliteit.

Bij livestreams is het gemakkelijk om interactie met de kijker in te bouwen. Zo heeft de kijker invloed op het programma. Neem eens een kijkje op livestreamchefs.