Video wordt steeds belangrijker binnen de content marketing, maar aarom past video zo goed in een content marketingmix?

Uit de Online Video Monitor 2015 van Marketresponse blijkt dat marketeers video steeds minder zien als een push-medium: het alleen zenden van een boodschap. De komende jaren staan interactieve video, instructievideo’s en social video bovenaan het verlanglijstje van marketingprofessionals. De pre-rolla daarentegen, staan onderaan.

Een video kan emotie overbrengen, en kan in korte tijd veel informatie geven. Mensen zijn snel geboeid door gezichten en beweging en volgens ICT-bedrijf Cisco zal in 2018 zeker 69% van het internetverkeer uit video bestaan.

Dit bevestigt een trend die al langer aan de gang is: video wordt steeds vaker als middel ingezet om interactie aan te gaan met de doelgroep.

In het onderzoek werden 300 marketeers gevraagd welke vormen van video ze de komende drie jaar willen gaan inzetten. Zes op de tien wil interactieve video en instructievideo’s (vaker) inzetten. Social video is een goede derde met 57 procent, gevolgd door personalised video en e-learning (beide 54 procent).

Hoe zorg je voor een goede content marketing video?

Door kijkers te betrekken gaan ze video's delen in hun netwerk. Ze zullen meer tijd doorbrengen op je website en langer in contact zijn met je merk. Video is zonder twijfel het beste stuk gereedschap voor welke social media campagne dan ook. Dit geldt ook vanuit het SEO perspectief.

In deze tijden van overvloed aan informatie is het heel belangrijk om informatie op een laagdrempelige manier aan te bieden. Wanneer je dat niet doet, dan zullen mensen je informatie simpelweg overslaan.

Uit een onderzoek van Axonn Research blijkt dat 7 van de 10 personen een positievere merkbeleving hebben na het kijken van een voor hen interessante en relevante video van het desbetreffende merk.

Haalbaarheid video content marketing?

Zijn dit soort campagnes alleen voor de grote merken haalbaar? Absoluut niet. Video is toegankelijker en betaalbaarder dan ooit, en met een beetje wilskracht en gevoel, kun je ook heel veel zelf.

Met een goed doordacht plan en een heldere doelstelling kun je snel bepalen welk resultaat je uit een video kunt halen. Hiermee is het mogelijk om van te voren te bepalen bij welke productiekosten je video rendabel te maken is en of het een goede investering gaat worden.

Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben welk publiek je wilt bereiken. Zorg dat de informatie die je verstrekt relevant voor ze is. Bij gebrek aan een passende vorm van informatieoverdracht verspil je waarschijnlijk je tijd en geld.

Betrek de social media er op een slimme manier bij om je video te promoten. Wanneer je video ten volle wilt benutten dan moet je zorgen dat je doelgroep de video makkelijk kan vinden en ook makkelijk kan delen.

Smartphone gebruikers in marketing

Let op: vergeet de smartphone gebruikers niet! Ze zijn een steeds sneller groeiende groep van videogebruikers. Met name wanneer je interactieve video gaat inzetten verlies je smartphone gebruikers al snel. Zorg dat je interactieve video ook op smartphones en tablets goed werkt!

Video in content markteing

Ga speels om met de vorm van de video. Bedenk wat je zelf leuk zou vinden om te kijken. Vaak ben je zo gefocust op de boodschap die je wilt overbrengen dat de beleving van de kijker snel vergeten wordt.

Samengevat de punten van aandacht bij het gebruik van video in content marketing

1- Betrek je kijkers
2- Zet de juiste mix van kanalen in om je kijkers te bereiken
3- Voorzie ook de smartphone gebruikers
4- Wees speels en creatief met de vorm waarin je je content aanbiedt


Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: Corporate video strategieën.