Interactieve video ter ondersteuning van de HR afdeling

Als ambitieus bedrijf heb je goede mensen nodig. Deze mensen weten doorgaans zelf ook heel goed wat ze willen en zoeken. De onderstaande video laat aan potentiële kandidaten voor een trainingsprogramma zien wat een bedrijf hen te bieden heeft. Dit wordt gedaan in een soort game-vorm.
Op een grappige en speelse manier ervaar je uit welk hout je gesneden moet zijn om bij dit bedrijf te werken.Het bovenstaande voorbeeld is van Deloitte en is opgezet als een quiz. Door die te spelen kom je erachter of je geschikt bent om bij Deloitte te werken.
Help de bezoeker/kijker met een menustructuur

Het onderstaande voorbeeld is een video voor een exameninstituut in de automotive branche. Veel kandidaten zijn zenuwachtig voor het examen omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Deze video vermindert de zenuwen door de kandidaten de mogelijkheid te geven een examendag te doorlopen, via de video. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten.
Als kijker wordt je geholpen door een receptioniste. Zij heeft je de keuze tussen de verschillende examens. Hier kan je in de video een toelichting krijgen over het desbetreffende examen of je kunt direct naar een pagina op de aangesloten website gaan.


Interactieve video en het klanten-servicecentrum

Dit is een voorbeeld van een slim opgezette interactieve video die je stap voor stap meeneemt in het optimaliseren van jullie servicecentrum. Het is informatief en gemaakt om direct klanten mee te werven.


Shop-able interactieve video: video om te winkelen.

Dit is een voorbeeld video van hoe een shoppable interactieve video eruit zou kunnen zien. Let wel: dit is een demo. Het winkelen zelf wordt in deze film dus niet ondersteund. Echter schept dit een goed beeld van hoe een dergelijke video zou kunnen werken.

Wat is slim om te doen met interactieve video?

In een rapport van Forrester wordt aangeraden om een deel van je online video budget te reserveren voor het uitproberen en toepassen van interactieve video.
Onthoudt dat interactieve video kijkers in een actieve houding brengt (i.p.v. achteroverleunend). Met interactieve video activeer je je kijkers letterlijk. Uiteindelijk wil je dat ze iets gaan doen na het kijken van de video.

Meer weten? mail ons!

Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter!