Interactieve video om de HR afdeling mee te ondersteunen

Als ambitieus bedrijf heb je goede mensen nodig. Deze mensen weten doorgaans zelf ook heel goed wat ze willen en zoeken. De onderstaande video biedt potentiële kandidaten (voor een trainingsprogramma) in een soort game-vorm inzicht in wat een bedrijf hen te bieden heeft.
Op een grappige en speelse manier ervaar je uit welk hout je gesneden moet zijn om bij dit bedrijf te werken.


Het bovenstaande voorbeeld is van Deloitte en is opgezet als een soort quiz. Door die te spelen kom je erachter of je geschikt bent om bij Deloitte te werken.

Het helpen van de bezoeker/kijker met een menustructuur

Het onderstaande voorbeeld is een video voor een exameninstituut in de automotive branche. Veel kandidaten zijn zenuwachtig voor het examen omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Deze video verminderd de zenuwen door de kandidaten de mogelijkheid te geven een examendag via de video te doorlopen. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten.
Als kijker wordt je geholpen door de receptioniste, kan kiezen voor welk examen je komt en kan tijdens een toelichting in de video meer informatie krijgen over dat betreffende examen of direct naar een pagina op de aangesloten website gaan.

Interactieve video en het klanten-servicecentrum

Dit is een voorbeeld van een slim opgezette interactieve video die je stap voor stap meeneemt in het optimaliseren van jullie servicecentrum. Het is informatief en gemaakt om direct klanten mee te werven.

Shop-able interactieve video. Video om te winkelen.

Dit is een voorbeeld video van hoe een shoppable interactieve video eruit zou kunnen zien. Het is een demo en het winkelen zelf wordt in deze film niet ondersteund. Maar je kunt een goed gevoel krijgen van hoe het zou kunnen werken.Wat is slim om te doen met interactieve video?

Volgens het rapport van Forrester is het slim om een deel van je budget voor online video in interactieve video te stoppen en in het uitproberen ervan.
Onthoudt dat interactieve video kijkers in een actieve houding brengt (i.p.v. achteroverleunend). Je activeert met interactieve video je kijkers dus ook letterlijk. Uiteindelijk wil je dat ze iets gaan doen na het kijken van de video.

Meer weten? mail ons!

Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter!