Veel bedrijven zijn bezig met de SEO van hun website, sommigen pakken dit ook voor video aan.
Dit kan tijdrovend zijn, dus moet dit nu wel voor al je video's?

Hoe belangrijk is het eigenlijk dat elke video geoptimaliseerd is voor de zoekmachines?

Wanneer we uitgaan van het eerder uitgelegde Triple-H model voor video voor bedrijven (lees de uitleg van het Triple-H videostrategie model hier!) dan is het grappige dat dit voor de HERO films helemaal niet belangrijk is.
Ik leg uit waarom dat zo is.

Videoproductie volgens 3-maal-H en Video SEO

Een HERO film is gemaakt om een grote doelgroep aan te spreken en te vermaken. Dit zijn de films die mensen graag delen en zijn vaak ook commercial-achtig. Denk aan de reclame van Hornbach (Je leeft, weet je nog?)

In de afbeelding hierboven kun je zien dat het heel belangrijk is om de HYGIENE films te optimaliseren voor de zoekresultaten. Dit zijn immers de vragen waarmee jouw doelgroep rondloopt en de onderwerpen waarop je klanten zoeken. Jouw video's moeten dan bovenaan komen.

Voor de HUB films is SEO belangrijk, maar uiteindelijk zal ook een deel van de kijkers zich gaan abonneren op dit type films. Het sluit aan bij de interesse van je doelgroep, bijvoorbeeld de Mancave films van Hornbach (hoewel bij deze Hornbach films nog een hoop te verbeteren valt, de complexiteit van de onderwerpen past mijns inziens niet bij het lullige toontje dat de commentaarstem gebruikt, maar dat is een andere onderwerp)

Kortom combineer de gekozen video strategie met een goede content trechter en denk na over hoe de films bij je doelgroep komen. Je hoeft dus niet elke video te optimaliseren voor de zoekmachines!

In de komende blog post leggen we uit:
Slimme video productie methodes voor de jaarlijkse video-content (deel 4 van 4)

Lees ook
Video strategie voor corporates (deel 1 van 4)
Hoe je mensen aan je bindt met deze video strategie (content trechter) (deel 2 van 4)

Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter! of mail ons!