Er zijn 3 zaken die een animatie of bedrijfsfilm succesvol maken

-1- Voortraject
-2- Realisatie
-3- Inzet video/animatie en meten

Veel partijen concentreren zich voornamelijk op fase 2 realisatie. Daar komt vaak een mooie film uit die een goede boodschap uitdraagt. Prima toch? Of toch niet....?

Hierboven staan de productiefases voor een succesvolle animatie of videoweergegeven.

Wat gebeurt er precies in fase 1 en 3?

FASE 1

In fase 1 gaan we terug naar de basis. Wie wil je bereiken en wat wil je dat de kijker doet en gaat onthouden? Kun je bijvoorbeeld meer resultaat behalen door het aanbrengen van interactiviteit in- of aan het eind van de video?
In dit traject maak de je keuze op welke (video)platformen je jouw video gaat inzetten, en welke (video)platformen je mogelijk offline gaat gebruiken (denk hierbij bijvoorbeeld aan een videokaart).  Dit heeft direct gevolgen voor de inhoud en vorm van je productie.

Tone of voice

Ga bij jezelf eens na in elke persoon jij zelf het meest geïnteresseerd zou zijn.
Is dat een persoon die met veel bombarie vertelt hoe goed ie is en wat hij/zij allemaal doet en kan (Vergelijkbaar met een borstkloppende aap op de rots) of is dat de persoon die laat zien wat hij/zij voor jou zou kunnen betekenen?

Om het verhaal van persoon 2 te kunnen vertellen zal je in de huid moeten kruipen van je klant: je zal zijn/haar behoeftes, uitdagingen en pijnpunten willen weten. Dit mix je met jullie DNA: wie je wilt zijn in de markt en hoe je dat wilt uitstralen: De start van een goed verhaal.

Het grappige is dat beide vormen zijn vruchten af zullen werpen. Vraag je af hoe je jezelf in markt wilt profileren. Als de “aap op de rots” of als een betrouwbare partner in zaken. Het gaat bij een bedrijfsfilm ten slotte wel om jullie imago.

Wanneer je de video in gaat zetten om je omzet te verhogen, is het slim om te berekenen hoeveel nieuwe klanten je minimaal moet binnenhalen om de videoproductiekosten eruit te krijgen.  Met een concreet geformuleerde gewenste omzetverhoging kun je berekenen hoeveel mensen binnen je doelgroep de video moeten bekijken om die omzetverhoging ​daadwerkelijk te halen. De acties die daarvoor gedaan moeten worden ​vinden plaats in fase 3.

FASE 3

In fase 3 wordt het distributieplan uitgevoerd, de inzet van de video.
Veel bedrijven zetten de video op YouTube, op de website en posten een aantal malen een Facebook-bericht.

Dan is het werk voor veel bedrijven ​meestal gedaan. Wanneer je geluk hebt, haal je ​hiermee een mooi aantal kijkers en trek je nieuwe klanten aan. ​Toch valt het resultaat vaak tegen en ​hadden er betere resultaten uit de video gehaald kunnen worden.

Door gebruik te maken van statistieken voor conversie op de verschillende mediaplatformen, kun je goed voorspellen hoeveel kijkers je binnen je doelgroep nodig hebt om de omzetverhoging te halen die in fase 1 geformuleerd is.
Hiervoor is het handig om een campagne te definiëren. Deze campagne heeft een looptijd​, tussentijdse evaluatie- en/of meetmomenten. Stel dat je 1000 kijkers wilt trekken binnen 6 maanden. Wanneer je op koers ligt, moet je na twee maanden zeker rond de 300 tot 400 kijkers hebben getrokken. ​Als je ver onder dit doel zit kun je ​o.a. een mailing doen, een Facebook promotie doen of een bericht op Linkedin of een ander kanaal ​plaatsen. ​Dit hangt af van waar je doelgroep te vinden is.

Vaak blijven ​dergelijke promotieacties toch liggen met als grootste oorzaak de dagelijkse drukte in het bedrijf. Dit zal iedereen die met video heeft gewerkt herkennen. ​Wanneer er zaken in de planning komen met een hogere prioriteit dan de video, gaan deze voor. Dit heeft als gevolg dat video-promotieacties worden uitgesteld of afgesteld.

Door samen met de videopartij waarmee je werkt een video-boost-traject op te zetten en feedback momenten in te bouwen, zet je je campagne letterlijk op de agenda. We kijken samen op vooraf geplande momenten naar de prestaties van de video en ​plannen slimme opvolg-acties in. Dit zorgt ervoor dat je inzicht hebt en houdt in het resultaat van je video. ​Daarnaast verlies je hierdoor minder snel je doelstelling uit het oog.

En dat is precies wat  het verschil maakt tussen een fraaie animatie of bedrijfsvideo en een succesvolle fraaie animatie of bedrijfsvideo.

​We hopen je hiermee op de hoogte te hebben gebracht van de toegevoegde waarde ​van een solide voor- en na-traject.  
Neem contact met ons op wanneer je overweegt om een succesvolle videoproductie of animatie te laten maken.