De basis

Even terug naar de basis: Waarom kijken mensen naar video en animatie.

Gestript tot de basis zijn er 3 typen online publiek: 

Mensen die zoeken en geïnteresseerd zijn in relevante onderwerpen
Mensen die zoeken en geïnteresseerd zijn in gangbare onderwerpen
Mensen die naar inspirerende / vermakende content en films zoeken

De vraagstelling is dan ook: Hoe kunnen we deze drie typen mensen het gehele jaar bereiken en wat voor invloed heeft dit op de content die wij aanbieden?

Laten we eens kijken wat het grootste online videoplatform hierover te zeggen heeft.
YouTube heeft uit de best-practices het triple-H model als strategie gedestilleerd.

De inhoud, vorm en de verschijningsfrequentie van de video's is gebaseerd op de hierboven genoemde driedeling in 3 typen online publiek. Deze type video's hebben pakkende namen gekregen, nl.:
HERO video
HYGIENE video
HUB video

HERO video

Doel: Heel veel mensen bereiken en aanspreken. Deze mensen willen inspirerende en onderhoudende films. Zo maken ze kennis met je merk. Als het ware een online commercial.
Inhoud: Onderwerpen die je naar de brede basis van je doelgroep wilt 'pushen' en die inspirerend zijn om naar te kijken.
Hoe: Mooie films maken die deelbaar zijn op de social media, deze films hebben meer production value en er wordt dan ook meer budget ingestopt.
Frequentie: 3x per jaar

HYGIENE video

Doel: De vragen waarmee je klanten lopen of de passies van je klanten verwerken in video.
Inhoud: Onderwerpen waar je klanten naar zoeken, wat ze bezig houdt en die 365 dagen per jaar ingezet kunnen worden. (de zogenaamde bedrijfshygiene op videogebied, noodzakelijk maar niet altijd even leuk;-)
Hoe: De FAQ's van je klanten die binnenkomen via mail, klantenservice of andere kanalen heel specifiek per stuk verwerken in video's. De onderwerpen van de video's zijn als het ware de zoektermen van je klanten. Behandel heel strikt één vraag per video.
Frequentie: Meerdere keren per maand

HUB video

Doel: Mensen binnen houden bij je merk. Content waarop mensen zich willen abonneren.
Inhoud: Een goed verhaal over een trending topic in de social media en relevant is voor jouw doelgroep en je merk. Bijv. klassieke storytelling.
Hoe: De onderwerpen zijn bijvoorbeeld te koppelen aan onderwerpen die op social media leven bij je klantengroep. Zorgt voor engagement.
Frequentie: 1x per maandWanneer je in deze eenvoudige driedeling denkt, bedenk dan eens wat dit kan betekenen voor de doelgroep waarop jouw bedrijf zich richt. Hoe zou een film er per categorie uit kunnen zien? Mocht je daar informatie over willen hebben dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

In de komende blog posts leggen we uit:
Hoe je mensen aan je bindt met deze videostrategie (content trechter) (deel 2 van 4)
Is video SEO belangrijk voor de resultaten alle drie de categorieën? (deel 3 van 4)
Slimme video productie methodes voor de jaarlijkse video-content (deel 4 van 4)

Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter! of mail ons!