Interactie mogelijkheden van interactieve video

Interactieve video biedt enorm veel mogelijkheden. Hieronder beschrijven wij een aantal interessante toepassingen.
• Binnen een video kan je direct linken naar een product in een webwinkel.
• Je kunt een menu-structuur aanbrengen waardoor je kunt navigeren binnen meerdere video's. Hierdoor kun je meerdere losse video's verwerken tot 1 video. De kijker kan zo een onderwerp van zijn of haar interesse kiezen. In de beleving van die kijker blijft alles binnen 1 video.
• De video kan de vorm hebben van een spel/training. Denk hierbij aan een quiz.
• Interactieve video biedt de mogelijkheid tot het invullen van formulieren binnen de video.
• Je kunt het kijk- en click gedrag tracken.
• Je kunt database gegevens koppelen en die live in de video weergeven. Hierdoor is je video altijd actueel en persoonlijk
enz, enz…


Meetbaarheid interactieve video

Interactieve video biedt je de mogelijkheid om klantengedrag gedetailleerder te meten dan ooit. In de twee onderstaande punten beschrijven we hoe en waarom.
• Je kunt volgen welke keuzes een kijker maakt in de video en bijvoorbeeld ook waar mensen afhaken. Vervang dat onderdeel en meet daarna of meer mensen voorbij deze stap komen. Zo kun je de video 'optimaliseren'.
• Ook kunnen mensen een emailadres binnen de video achterlaten. Hiermee kun je eenvoudig iets aan die kijker sturen.
De mogelijkheid om kijkgedrag te meten, is voor bedrijven zeer interessant. De metingen maken inzichtelijk of de video zijn gestelde doel behaalt. Met andere woorden: je kunt zien of de ROI (Return on Investment) van je video voldoet.Kun je bestaand video materiaal interactief maken?

Dat kan zeker en dit is eenvoudig. Denk aan links naar andere video's en websites en het inbouwen van contactformulieren of een menu-structuur voor een aantal bestaande video's. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Moeten mijn bestaande 'gewone' video's nu vervangen worden door interactieve video?

Dat is niet nodig. Lineaire video heeft ook z'n toepassing. Het kan voor een kijker ook heerlijk zijn om achterover te leunen en een goede video tot zich te nemen. Interactieve video is een 'lean-forward' ervaring en vraagt een actieve houding.

Kortom

Interactieve video’s zorgen voor meer betrokkenheid en hogere conversie.
• Betrokkenheid of engagement, omdat elke keer opnieuw de keuze wordt gemaakt om een onderdeel te bekijken. De kijker kíest ervoor om een videofragment te bekijken en zal zich meer geïnteresseerd voelen in de inhoud dan wanneer er een willekeurige video op zijn bord wordt gegooid.
• Conversie, omdat je gebruik kunt maken van impulsaankopen, je kijkers sneller naar het onderwerp van interesse kunt trechteren en hun gedag nog beter kunt monitoren.


Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter of mail ons!