We hebben het hier niet over één losse video, dat is bekent terrein, maar over video als vast onderdeel van de marketingstrategie.
Waar begin je en wat is een slimme aanpak?
We weten allemaal dat video een grote bijdrage kan leveren aan het imago, je content marketing en salesfunnel. Het direct of indirect aantrekken en behouden van klanten is het meest voorkomende doel.
Als marketeer weet je ook dat daar goede strategie aan ten grondslag moet liggen dat onderdeel van het grotere geheel moet zijn. Maar ja, er liggen ook andere taken op je wachten.
Hoe pak je dat slim aan: Waar begin je en hoe kun je een goede start maken een strategische videoinzet?


Videostrategiën

Er zijn verschillende bewezen videostrategien die een grote bijdrage leveren aan je Sales funnel. De Triple-H videostrategie is er één van. In een serie van 4 artikelen kun je daar meer over lezen. Met onder meer adviezen over de frequentie van de inzet van de video’s en hoe je ze onder de aandacht van je doelgroep krijgt.

Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde bedrijfshygiene: Informatie die niet het meest sexy is maar wel belangrijk om te communiceren. Zoals de veel gestelde vragen van je klanten of informatie waar je doelgroep op internet naar zoekt. Dit type video kan het hele jaar door ingezet worden en verouderd doorgaans niet snel, tenzij je in een zich snel ontwikkelende bedrijfstak zit.


Conversie en ROI

Je marketing inspanningen wil of moet je kunnen verantwoorden. Meten is weten en bij video is dat net zo.
Een videopartij die hierin ondersteund en de doelstellingen van de video ook helpt monitoren is daarom een pré. Vraag hier naar bij de kennismaking.


Videostrategie

Hoe weet je nu wat een goede strategie voor jouw bedrijf is en met welke frequentie video ingezet moet worden? En wat doe je eigenlijk op de verschillende social media kanalen? Bij een videopartij die hier niet uit zichzelf over begint zal video naar alle waarschijnlijkheid weinig resultaat opleveren. De tijd is voorbij dat het hebben van een video alleen resultaat opleverde. Er is dus meer voor nodig.


Meer weten?

Wees naast de productiekwaliteit van een videopartij dan ook kritisch op hun de strategische kwaliteiten en de begeleiding voor en na het maken van de video.
Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt of om een vrijblijvend kennismaking gesprek te plannen.
Bel met: 06-24550824
Of vul het contactformulier in