Slimme videoproductie methodes

Wanneer je meerdere video's per jaar gaat produceren is het mogelijk om slimme en efficiënte videoproductie methodes toe te passen.

Van de ​bedrijfshygiene films zijn er eenvoudig meerdere films per dag te produceren. Dit zijn immers de vragen waar je klanten en doelgroep mee rondlopen. Deze content veroudert doorgaans niet snel. Daarom kunnen ze gedurende een langere periode ingezet worden. In principe kun je deze films voor een jaar vooruit produceren. 

Meerdere HUB films zijn ook in één productiegang te maken en voor te bereiden. Kies dan, qua onderwerpen, niet de echte hypes maar meer de langlopende trends. Het meeste effect krijg je uiteraard wanneer je wel snel inspeelt op de trends en de video produceert terwijl de trent nog in volle gang is.

De HERO films zijn de meest arbeidsintensieve films. Het beste is om één film per productiegang te plannen. Maar, het is bijvoorbeeld wel mogelijk om een leuke HUB film van de "making-off" van het productieproces van een HERO films te maken. 

Strategische videoproductie

Zo zijn er uiteraard nog meer slimmigheden in te zetten en ben niet je alleen bezig met je video marketing strategie, maar ook met het strategies plannen van je videoproductie!

Lees ook
Video strategie voor corporates (deel 1 van 4)
Hoe je mensen aan je bindt met deze video strategie (content trechter) (deel 2 van 4)
Hoe belangrijk video SEO is voor de resultaten per categorie (deel 3 van 4)

Heb je dit artikel interessant gevonden of wil je aanvullingen geven, laat hieronder dan een reactie achter! of mail ons!