1. Begin met een lekkere binnenkomer: Stel je voor, de video begint en BAM! Een flitsende intro vol energie en vreugde, met muziek die iedereen even wakker schud. Laat je team zien dat met een grote glimlach samenwerkt, geef een kijkje in de dynamische sfeer van je bedrijf. Zorg ervoor dat de kijkers meteen het gevoel hebben dat ze iets bijzonders te wachten staat.
2. Verhalen van succes: Mensen houden van succesverhalen. Laat enkele van je medewerkers schitteren in de video door hun persoonlijke groei en successen te delen. Laat hen vertellen hoe ze zijn begonnen en zich hebben ontwikkeld tot waardevolle vervullende rollen. Deze verhalen zullen laten zien dat er bij jouw bedrijf kansen liggen om te groeien.
3. Een glimp van de bedrijfscultuur: Geef een levendige inkijk in de bedrijfscultuur. Hoe gaan jullie met elkaar om, wat zijn voor jullie unieke zaken? Laat zien dat het bedrijf meer is dan alleen werk; het is een plek waar mensen zich thuis voelen en waar plezier en samenwerking centraal staan.
4. Be the change: Laat voorbeelden zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals vrijwilligerswerk of duurzaamheidsinitiatieven. Laat zien dat jouw bedrijf niet alleen gericht is op winst, maar ook een positieve bijdrage levert aan de samenleving. Mensen willen zich verbonden voelen met een bedrijf dat een verschil maakt.
5. Kijkje achter de schermen: Laat zien hoe het productieproces verloopt, introduceer enkele afdelingen en geef een glimp van de dagelijkse activiteiten. Dit zal de nieuwsgierigheid van potentiële kandidaten prikkelen en hen een idee geven van hoe het is om bij jouw bedrijf te werken.

En een bonustip: Laat één of meerdere medewerkers potentiële kandidaten uitnodigen om contact op te nemen of te komen kennismaken. Dit is persoonlijk en trekt de juiste teamleden aan.

Dus, klaar om die geweldige recruitmentvideo te maken? Laat je team stralen en vertellen wat ze beweegt om te blijven kiezen hier te werken, breng de bedrijfscultuur tot leven en toon de impact die je bedrijf heeft. Dat zal verschil maken.

Wil je voorbeelden bekijken: https://www.3xfilm.nl/recruitment-video/