Video wordt tegenwoordig op de meest uiteenlopende apparaten en locaties bekeken.
Het is belangrijk dat een video op je website er goed uitziet, snel speelt en gewoon werkt.

We zijn gewend om veel video's te kijken. Het voelt als vanzelfsprekend dat die video's goed spelen, waar je ook bent en hoe je ook kijkt.
Op je smartphone, tablet, laptop of desktop. Achter deze vanzelfsprekendheid schuilen slimme technieken.

• Wist je dat YouTube tot 25 verschillende versies van je video maakt? Dit doen ze om een goede kijkervaring te verzorgen op alle apparaten, in combinatie met de verschillende internetsnelheden en overal ter wereld beschikbaar.

Voorbeeld

Je mobiele telefoon heeft bijvoorbeeld een kleiner scherm dan je Laptop. YouTube en ook Vimeo, detecteren je apparaat, schermresolutie en internetsnelheid en schotelen je (zonder dat je dat merkt) de beste video grootte en resolutie voor. Wanneer je op een plek bent met een slechte mobiele internetverbinding wil je ook graag dat je video zonder haperen afspeelt.

• Wist je dat wanneer je kijkers van je video(s) over de hele wereld verspreid zijn het heel fijn is dat een partij als Vimeo en YouTube je video's "spiegelen" en op meerdere plekken op de wereld "neerzetten" zodat de lijnen naar de video's altijd zo kort mogelijk zijn en ze altijd zo goed mogelijk afspelen?

Kortom: Wanneer je een video zelf wilt hosten is het niet eenvoudig om alle kijkers een goede kijkervaring te bieden, wees je hier bewust van en overweeg de voors- en tegens. Wanneer zelf hosten echt een must is zorg dan voor een videobestand dat groot genoeg is om op een computerscherm te bekijken en klein genoeg om ook op een smartphone te bekijken zonder dat de kijker in een keer door zijn of haar datalimiet heen is. Of pas detectie technieken toe die per apparaat een andere video resolutie aanbiedt.

Wil je weten welke manieren er nog meer zijn om video op je website te zetten?
Lees dan: Zo zet je video op je website, slimme tips of neem contact met ons op.