Beeldtaal begrijpt iedereen

Met passie maakt en levert u producten aan uw klanten waarvan u overtuigt bent van hun functionaliteit en kwaliteit. In de praktijk blijkt het overbrengen van deze overtuiging naar nieuwe klanten nog best een klus. Zeker wanneer uw producten over onze landgrenzen gaan.

Een technische animatie, waarbij uw product bijna niet van echt te onderscheiden is, kan hier enorm bij helpen. Beeld spreekt vaak voor zich en beeldtaal begrijpt iedereen en overal.

Voorbeelden technische animatie

Technische animatie machine onderdelen
technische animatie is het gebruik maken van bestande 3D modellen die er al zijn om jullie producten te ontwerpen en te fabriceren.
Uw technische 3D modellen zijn een goudmijn.

De meest gestelde vragen

 • -1- Een technische animatie laten maken, hoe gaat dat in zijn werk?

  De stappen die we samen doorlopen zijn: Is er een 3D CAD model? Ja of nee?

  • Nee? We gaan kijken of er vergelijkbare modellen te koop zijn of dat deze door ons gemaakt kunnen worden.

  • Ja? We onderzoeken of de 3D modellen geschikt zijn voor animatie en/of visualisatie. Zijn de modellen gedetailleerd genoeg of missen we bijvoorbeeld stickers, bouten en moeren. Deze zijn voor het produceren van de machine niet nodig, vandaar dat ze niet altijd meegetekend worden.

  • Als de 3D modellen compleet zijn en klaar voor gebruik kijken wij samen wat de communicatiewensen van de animatie zijn. Wij vertalen dit naar een eerste script en na overleg en goedkeuring is dit de basis voor de animatie en/of visualisatie.

  •Tijdens de productie ontvangt u previews van de animatie waarop feedback gegeven kan worden. Na het verwerken van de feedback en goedkeuring hierop werken we snel toe naar de gewenste eindversie in hoge kwaliteit en zal deze in de gewenste formaten worden uitgeleverd.

  • Na uitleveren volgt een net zo belangrijke fase, het op de juiste manier implementeren van uw eindproduct. Want hoe komt de animatie bij de mensen waarvoor hij bedoeld is en welke tools gebruiken wij om belangrijke input voor u te genereren. In de eerste gesprekken nemen we dit al mee omdat dit vaak ook de inhoud van uw animatie bepaalt. Ook in deze laatste fase adviseren wij u en staan wij voor u klaar. Stuur een email bij vragen

 • -2- Hoe kunnen we een technische animatie laten maken?

  Het handigst is om dit op basis van een 3D CAD model te doen. Vaak hebben jullie die zelf. De technische afdeling of de fabrikant hebben doorgaans 3D tekeningen van jullie product. Deze kunnen we als basis gebruiken voor de animatie. Het is ook mogelijk om een 3D CAD tekening te laten maken.

 • -3- Wanneer is een technische animatie handig

  Een technische 3D animatie kan laten zien wat niet te filmen is. Of als je bepaalde dingen juist niet wilt laten zien. Ook is het mogelijk om mooie 3D visualisaties (beelden) te maken voor verkoopmedewerkers en voor marketingdoeleinden. Het aantal mogelijkheden is groot en wij delen graag onze ervaringen om u snel op weg te helpen.

 • -4- Hoe snel kan een technische animatie gemaakt worden?

  Met een zeer strakke planning hebben we producties binnen een week opgeleverd. Maar gemiddeld ligt de doorlooptijd van een technische animatie tussen de 2 à 4 weken. Een snelle doorlooptijd heeft te maken met de beschikbaarheid van een goed 3D CAD model en een goede afstemming tussen alle betrokken personen. Vaak zijn er meerdere mensen die meebeslissen over het eindresultaat. Wanneer er heldere afspraken worden gemaakt over wie eindverantwoordelijk is en er een deadline voor de feedback is, leidt dit tot een korte productietijd. Wanneer er haast is met de productie helpen we graag om dit te stroomlijnen.

 • -5- Wat voor 3D CAD modellen zijn nodig of geschikt voor een technische animatie?

  Er bestaan veel 3D softwarepakketten en nog meer 3D bestandsformaten. Een universeel formaat voor een 3D CAD bestand is een STEP of STP bestand. Alle reguliere 3D tekenpakketten kunnen naar dit bestandsformaat exporteren. Bestanden van SolidWorks, SolidEdge, Inventor, Revit en Sketchup bijvoorbeeld, werken doorgaans ook goed als basis voor het maken van een animatie. Helaas zijn er altijd uitzonderingen.

  Daarom adviseren wij altijd een 3D model studie ronde los van en naast een eventuele prijsopgave. Vertel ons met welk pakket u werkt, stuur een model op en wij vinden een weg. Het is 3xFilm tot nu toe altijd gelukt.

Technische animatie voor prachtig presentatiemateriaal

Een van de grootste voordelen van technische animatie als acquisitiemiddel is dat het complexe concepten op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier kan uitleggen. Dit is vooral handig bij technische producten waarbij de werking niet direct duidelijk is voor potentiële klanten.

Voor de ontwikkeling van uw producten werkt u waarschijnlijk al met 3D CAD modellen. Dit zijn de technische tekeningen waarmee uw producten worden gerealiseerd. Met de huidige techniek zijn deze modellen goed om te zetten naar technische animaties en fotorealistische afbeeldingen. Hiermee heeft u goud in handen voor uw marketing en sales afdeling. Zo kunt u snel en op een indrukwekkende manier laten zien wat de waarde is van uw product.

Waarom technische animatie?

Met een technische animatie kunt u op eenvoudige wijze de unieke eigenschappen laten zien van uw product. Het biedt u de mogelijkheid om in te zoomen op die specifieke eigenschappen van uw product die moeilijk zijn om te laten zien of uit te leggen. Een ander voordeel van een technische animatie, boven video of foto, is dat uw product zonder de afleiding van een soms rommelige industriële omgeving in beeld gebracht kan worden.

Al met al geloven we dat technische animatie een krachtig acquisitiemiddel is voor bedrijven die complexe producten verkopen. Bij 3XFILM hebben we veel ervaring met het produceren van technische animaties die de voordelen van het gebruik van het product benadrukken en geoptimaliseerd zijn voor SEO, zodat potentiële klanten de animaties gemakkelijk kunnen vinden en bekijken.

Voorbeelden technische animatie

Wervende technische product animatie.
Technische animatie voorbeelden

Technische productrendering i.p.v. foto’s

Aan de hand van uw 3D CAD modellen kunnen wij fotorealistische afbeeldingen maken, ook wel productrenders genoemd. Deze renders zijn nauwelijks te onderscheiden van een foto van een topfotograaf. Het maken van de eerste opzet van een productrender kan vrij tijdsintensief zijn. Echter, deze tijd wordt al gauw terugverdiend doordat uw product snel en makkelijk van alle kanten kan worden afgebeeld. Mocht er later iets veranderen aan het product, of wilt u toch uw product onder een iets andere hoek laten zien, dan is dit eenvoudig aan de passen. Er kan direct weer een nieuwe productrender worden gerealiseerd met exact dezelfde belichting. Probeer dat maar eens met fotografie.

Zeker wanneer er een productrange bestaat, is het slim, kwalitatief beter en veel goedkoper om met productrenders te werken dan met fotografie. Het is namelijk eenvoudig om alle producten exact dezelfde “look and feel” mee te geven of later zelfs even aan te passen. Dit is zeker een voordeel wanneer de producten over een langere periode na elkaar worden geproduceerd.

Voorbeelden visuele stijlen

3D CAD render in cell shading kwaliteit

Cell Shading kwaliteit

3D CAD render tech look kwaliteit

Tech Look

3D CAD render premium kwaliteit

Premium

Neemcontactmet ons op over technische animatie!

Wie verstuurd deze prijsopgave?
Naar welk email adres mogen we een reactie sturen?

Eenvoudige distributie

Omdat deze digitale communicatiemiddelen zeer eenvoudig te distribueren zijn, kunnen er op voordelige wijze nieuwe markten/landen aangeboord worden.

Produceren jullie bijzondere producten die het waard zijn om goed gevisualiseerd te worden?

Bel dan met 06-24550824 of Stuur een mail!

Contact

We reageren binnen 24 uur

Wie verstuurd deze prijsopgave?
Naar welk email adres mogen we een reactie sturen?
Contact
0624550824